Søk
Close this search box.

Toscansk sommerlykke. Menyforslag.

Smak av sommer og grill!

Mid loin

Til 4 personer trenger du:

  • Ca 800 gram Frøya Mid loin
  • 8-16 små kamskjell
  • 1 stor bunt grønn asparges

Persillepesto

  • 2 sitron zest og saft
  • 1 bunt persille
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl Olivenolje
  • 1 ss honning

Kald potetsalat

  • 1 pose småpoteter

Dressing

  • 1 dl olivenolje
  • Saften fra en sitron
  • 1 neve hakket basilikum
  • 1 neve persille hakket
  • 4 stilker vårløk hakket
  • 1 pose pinjekjerner

 

Forrett: Grillede kamskjell

Hovedrett: Grillet laks med asparges sitrus og parmesan og persillepesto

Denne menyen kan du enten servere som én rett – eller du griller kamskjellene først og spiser disse sammen med din favorittchampagne mens du griller laksen. Beregn ca 2 kamskjell pr person dersom du har de sammen med hovedretten. Som forrett kan du gjerne beregne 3-4 stk per hode.

Gjør slik:

  1. Kok poteter møre. La vannet renne av.
  2. Stek pinjekjerner i en tørr panne.
  3. Miks olivenolje, sitron og urter. Bland dette sammen. Hell deretter over potetene og hakk vårløk over.

Gjør slik for persillepesto:

  1. Start med å blende sitron, olivenolje, persille og hvitløk. Sett til side.
  2. Deretter griller du kamskjell. De serverer du «au naturel» med et glass av din favorittchampagne. Foretrekker du heller å ha disse sammen med hovedretten, kan de grilles lett når laksen nærmer seg ferdig.
  3. Skjær laksen i serveringsklare stykker og grill den. Grill også aspargesen.
  4. Anrettes på en middagstallerken; med grillede asparges, kald potetsalat og revet parmesan.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya Pepper Sashimi

Frøya Pepper Sashimi

Laksesashimi med ristet pepper, rug, løk og rømme.

Se oppskriften
Frøya til fest; hovedrett med rødbete marinert laks

Hovedrett med rødbete-marinert laks

Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme

Se oppskriften