Søk
Close this search box.

Toscansk sommerlykke. Menyforslag.

Smak av sommer og grill!

Mid loin

Til 4 personer trenger du:

  • Ca 800 gram Frøya Mid loin
  • 8-16 små kamskjell
  • 1 stor bunt grønn asparges

Persillepesto

  • 2 sitron zest og saft
  • 1 bunt persille
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl Olivenolje
  • 1 ss honning

Kald potetsalat

  • 1 pose småpoteter

Dressing

  • 1 dl olivenolje
  • Saften fra en sitron
  • 1 neve hakket basilikum
  • 1 neve persille hakket
  • 4 stilker vårløk hakket
  • 1 pose pinjekjerner

 

Forrett: Grillede kamskjell

Hovedrett: Grillet laks med asparges sitrus og parmesan og persillepesto

Denne menyen kan du enten servere som én rett – eller du griller kamskjellene først og spiser disse sammen med din favorittchampagne mens du griller laksen. Beregn ca 2 kamskjell pr person dersom du har de sammen med hovedretten. Som forrett kan du gjerne beregne 3-4 stk per hode.

Gjør slik:

  1. Kok poteter møre. La vannet renne av.
  2. Stek pinjekjerner i en tørr panne.
  3. Miks olivenolje, sitron og urter. Bland dette sammen. Hell deretter over potetene og hakk vårløk over.

Gjør slik for persillepesto:

  1. Start med å blende sitron, olivenolje, persille og hvitløk. Sett til side.
  2. Deretter griller du kamskjell. De serverer du «au naturel» med et glass av din favorittchampagne. Foretrekker du heller å ha disse sammen med hovedretten, kan de grilles lett når laksen nærmer seg ferdig.
  3. Skjær laksen i serveringsklare stykker og grill den. Grill også aspargesen.
  4. Anrettes på en middagstallerken; med grillede asparges, kald potetsalat og revet parmesan.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; forret med frøyalaks og ananas

Forrett med frøyalaks og ananas

Laks på skje med ananas og limesukker

Se oppskriften
Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Saftig Frøya laks med frisk fennikelsalat, persillepesto og bringebær.

Se oppskriften