Søk
Close this search box.

Om Frøya

Frøya-laksen oppdrettes i havet utenfor øya Frøya helt vest i Trøndelag. Her legges grunnlaget for den unike kvaliteten.

I dette området har Golfstrømmen i årtusener skapt sterke strømmer med stor forskjell på flo og fjære, som sikrer tilførsel av næringsrikt og rent sjøvann to ganger i døgnet, sommer som vinter. I generasjoner har dette naturfenomenet skapt ideelle vekstvilkår for laks. Når laksen har vokst til 5-6 kg føres den inn til det topp moderne prosessanlegget på øya for bearbeiding. Laksen sorteres for hånd og kun de beste skinn og beinfrie stykkene av den beste laksen blir til Frøya-laks. Frøya har utviklet en unik pakke- og kjøleprosess. Det tar bare to timer fra fisken er sprell levende til den er ferdig pakket og klar for rask nedkjøling til under 0 grader (laks fryser ved -1,72°). Det sikrer at laksen smaker det samme hjemme hos deg som den dagen vi tar den opp av sjøen. Les mer om produktene fra Frøya Laks.

Fra Frøya på Trøndelagskysten

Det er ingen hemmelighet at omgivelsene er viktige. Havmiljøet rundt øya Frøya danner et ideelt grunnlag for marint mangfold og er blant de ypperste i verden. Tidevann og sterke strømmer fører kontinuerlig inn rent, næringsrikt sjøvann. Dette bidrar til optimale levekår for laksen. Se video fra Frøya.

Bærekraft

Frøya er produsert av fersk norsk laks oppdrettet og foredlet av vårt søsterselskap Salmar AS. Norsk lakseoppdrett er primært regulert av Akvakulturloven samt en rekke andre norske lover og regler. Frøya ønsker naturligvis å produsere mest mulig bærekraftig innen alle tre dimensjoner: Økonomi, sosiale forhold og miljø. Les mer om Frøya Laks og bærekraft. 

Insula

Frøya Salmon AS er eid av det norske sjømatselskapet Insula. Selskapene i Insula har produsert topp kvalitet sjømat igjennom årtier.

Hvor kommer fisken fra?

Frøya, Nordskaget ved Kverva

Mer fakta om Frøya laks:

Laks er sunt!

Laks er sunn og trygg mat. Dette er godt dokumentert av norske helse -og matmyndigheter.

Les mer

Spørsmål og svar om Frøyalaksen

Her finner du kanskje svaret på hva du lurer på.

Les mer