Frøya Laks

Pakket på 2 timer

Fra laksen er sprell levende til den er pakket og klar for rask nedkjøling går det normalt kun to timer. Slik er du garantert laks av den fineste kvaliteten og med den beste smaken når du velger Frøya laks.

Mid loin eller back loin?

Sushi elskerens førstevalg er det delikate ryggstykket «back-loin». Du får flotte, ensartede og faste skiver fisk. Midtstykket er litt fetere og saftigere. Dette setter en ekstra god smak og gir en fin, delikat munnfølelse når du tilbereder fisken på grillen, i ovnen, stekepannen – eller når den brukes til sushi eller poke.

Fra Frøya på trøndelagskysten

Det er ingen hemmelighet at omgivelsene er viktige. Havmiljøet rundt øya Frøya danner et ideelt grunnlag for marint mangfold og er blant de ypperste i verden. Tidevann og sterke strømmer fører kontinuerlig inn rent, næringsrikt sjøvann. Dette bidrar til optimale levekår for laksen. Se video fra Frøya.

Med Frøya så lykkes du på kjøkkenet

Frøya laks kombinerer topp kvalitet med lettvinthet og en trygg spiseopplevelse. Når Frøya laks oppbevares som angitt på pakken mellom 0 og 4 grader, og fisken tilberedes fra uåpnet pakke, er Frøya trygg å spise rå også for gravide. Kun de aller beste deler av laksen blir til Frøya og du kan trygge spise den rett fra pakken eller lett tilberedt. Vi kutter fisken så hele stykket du kjøper har så lik tykkelse som mulig. Det gjør det mye enklere for deg å lykkes med laks uansett om du vil skjære jevne sashimi skiver eller ønsker det perfekte stekeresultatet – ren glede og null svinn. Les om hemmeligheten bak den perfekte spiseopplevelsen her.

Bærekraft

Frøya er produsert av fersk norsk laks oppdrettet og foredlet av vårt søsterselskap Salmar AS. Norsk lakseoppdrett er primært regulert av Akvakulturloven samt en rekke andre norske lover og regler. Frøya ønsker naturligvis å produsere mest mulig bærekraftig innen alle tre dimensjoner: Økonomi, sosiale forhold og miljø. Les mer om Frøya Laks og bærekraft. 

Frøya back loin

Det magreste stykket, best til rått konsum eller lett varme behandling.

Dette er ultrafersk (pre-rigor) laks:
Sashimi og sushilaks, dypskinnet uten brunmuskel
Egner seg for lett varmebehandling: Tataki, aburi, sous-vide
Velegnet for lett marinering til rå servering

Frøya mid loin

Dette stykket er å foretrekke til lett varmebehandling;

  • Ultrafersk (pre-rigor) laks; dypskinnet og med 2-3cm. brunmuskel.
  • Egner seg for varmebehandling “ au pin” i panne, ovn og grill
  • Perfekt ingrediens til tartar, laks Skagen o.l.
  • Brukes som sashimi og sushilaks hvor brunmuskelen skjæres bort. Anvendes evt. i maki.

Mer fakta om Frøya laks:

Laks er sunt!

Laks er sunn og trygg mat. Dette er godt dokumentert av norske helse -og matmyndigheter.

Les mer

Spørsmål og svar om Frøyalaksen

Her finner du kanskje svaret på hva du lurer på.

Les mer