Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Saftig Frøya laks med frisk fennikelsalat, persillepesto og bringebær.

Mid loin

Ingredienser til 2 porsjoner
  • 2 fennikel
  • Saft fra én sitron
  • 1 pakke bringebær
  • 1 bunt flatbladet persille
  • 1/2 dl olivenolje
  • 3 ss pinjekjerner
  • 300 gram Frøya midloin
  • 2 stilker vårløk, hakket
  • 1 pakke bringebær
Fremgangsmåte
  1. Skjær eller høvle fennikelen i tynne skiver. 
  2. Ta over 3 ss sitron og 3 ss olivenolje, salt og pepper. Sett til side.
  3. Ta persillen i en blender sammen med resten av olivenoljen, sitronsaften og pinjekjerner. Har du ikke blender, finhakker du persillen, hakker pinjekjerner og blander med de flytende ingrediensene.
  4. Stek laksen på middels høy varme 2-3 minutter på hver side. Laksen skal ha en rosa kjerne.
  5. Når laksen er ferdig legger du fennikelsalaten på en tallerken og anretter laksen over. Ta persillepesto på. Pynt med hakket vårløk og bringebær.
  6. Ønsker du et tillegg til retten er det godt med småpoteter til.
Nyt!

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER