Søk
Close this search box.

Lakse-Cocktail

Lakse-cocktail

back_loin

Ingredienser

Som forrett til 4 personer trenger du:
  • 1 pk Frøya backloin ca.180 g
  • 1 Eple, Granny Smith
  • 2 stk beger Frøya Wasabi Mayo
  • 1 Avocado
  • 1 Pastinakk (evt. purreløk)
  • 1 sitron
  • 2 dl Solsikkeolje
  • 1 beger karse
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrell pastinakken. Skjær i tynne strimler. Varm opp oljen i en kjele til ca. 160 gr Frityrstek pastinakken til den er gyllen, la renne av på tørkepapir. Dryss gjerne havsalt over. Foretrekker du purreløk, er fremgangsmåten den samme.
  2. Skjær eplet i små 0,5 cm store terninger og bland sammen med Frøyas “Wasabi mayo”. Mos avocadoen med en gaffel. Bland i en skvis sitron, salt og pepper. Skjær laksen i små biter.
  3. Fordel lagvis avocado, eple-blandingen og laks i 4 små glass. Toppes med pastinakk-chips og et dryss med karse.
Bruk gjerne chips med havsalt hvis du ikke vil fritere pastinakk. Chipsen kan med fordel knuses i mindre biter og drysses på toppen.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; forrett med laks og trøffelchips

Forrett med laks og trøffelchips

Trøffelchips med laks, ørretrogn, løyrom, crème fraîche og Frøya laks

Se oppskriften
Frøya til fest; hovedrett med rødbete marinert laks

Hovedrett med rødbete-marinert laks

Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme

Se oppskriften