Søk
Close this search box.

Lakse-Cocktail

Lakse-cocktail

back_loin

Ingredienser

Som forrett til 4 personer trenger du:
  • 1 pk Frøya backloin ca.180 g
  • 1 Eple, Granny Smith
  • 2 stk beger Frøya Wasabi Mayo
  • 1 Avocado
  • 1 Pastinakk (evt. purreløk)
  • 1 sitron
  • 2 dl Solsikkeolje
  • 1 beger karse
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrell pastinakken. Skjær i tynne strimler. Varm opp oljen i en kjele til ca. 160 gr Frityrstek pastinakken til den er gyllen, la renne av på tørkepapir. Dryss gjerne havsalt over. Foretrekker du purreløk, er fremgangsmåten den samme.
  2. Skjær eplet i små 0,5 cm store terninger og bland sammen med Frøyas “Wasabi mayo”. Mos avocadoen med en gaffel. Bland i en skvis sitron, salt og pepper. Skjær laksen i små biter.
  3. Fordel lagvis avocado, eple-blandingen og laks i 4 små glass. Toppes med pastinakk-chips og et dryss med karse.
Bruk gjerne chips med havsalt hvis du ikke vil fritere pastinakk. Chipsen kan med fordel knuses i mindre biter og drysses på toppen.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; forrett med laksesashimi, spinat og mandler

Forrett med laksesashimi, spinat og mandler

Laksesashimi med bringebær, spinat og røstede mandler

Se oppskriften
Frøya laks med asiatiske smaker

Frøya laks med asiatiske smaker

Glasert Frøya laks med asiatiske smaker og hurtigsyltet agurk

Se oppskriften