Ginmarinert Frøya laks

Marinert laks med agurk, gin og rips
Feststemt forrett med Frøya laks.

back_loin

Ingredienser

Til 4 personer trenger du:
  • 70 gram sukker
  • 70 gram salt
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1/2 ts hel sort pepper knust i morter
  • 1 ts enebær knust i morter
  • 1/2 ts rosépepper knust i morter
  • 70 ml gin (klassisk gin)
  • 300 gram Frøya backloin
  • 1 agurk
  Til servering Rips, mynteblader og babyleaf salat (finn en som også har noen røde blader), olivenolje

Fremgangsmåte

Bland alle krydderne, salt og sukker med gin. Legg halvparten av blandingen i en glassform. Legg fisken oppå og ta deretter resten av blandingen på fisken. Dekk formen godt med plast og sett det i kjøleskapet over natten. Når du skal tilberede fisken til servering:
  1. Skyll fisken, men bevar marinaden. Tørk fisken med et kjøkkenpapir
  2. Høvle agurk med en ostehøvel legg på kjøkkenpapir slik at fukten trekkes opp
  3. Skjær fisken tynt i lengder
  4. Legg den opp på tallerken med rips, agurk salat, risle olje over. Ta ett drag med pepperkvern over før servering.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya Lakseskagen

Frøya Lakseskagen

Frøya lakseskagen på toast

Se oppskriften
Frøya til fest; Bouillabaisse med Frøyalaks som hovedrett

Bouillabaisse med Frøyalaks

Bouillabaisse med laks og havets frukter

Se oppskriften