Søk
Close this search box.

Ginmarinert Frøya laks

Marinert laks med agurk, gin og rips
Feststemt forrett med Frøya laks.

back_loin

Ingredienser

Til 4 personer trenger du:
  • 70 gram sukker
  • 70 gram salt
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1/2 ts hel sort pepper knust i morter
  • 1 ts enebær knust i morter
  • 1/2 ts rosépepper knust i morter
  • 70 ml gin (klassisk gin)
  • 300 gram Frøya backloin
  • 1 agurk
  Til servering Rips, mynteblader og babyleaf salat (finn en som også har noen røde blader), olivenolje

Fremgangsmåte

Bland alle krydderne, salt og sukker med gin. Legg halvparten av blandingen i en glassform. Legg fisken oppå og ta deretter resten av blandingen på fisken. Dekk formen godt med plast og sett det i kjøleskapet over natten. Når du skal tilberede fisken til servering:
  1. Skyll fisken, men bevar marinaden. Tørk fisken med et kjøkkenpapir
  2. Høvle agurk med en ostehøvel legg på kjøkkenpapir slik at fukten trekkes opp
  3. Skjær fisken tynt i lengder
  4. Legg den opp på tallerken med rips, agurk salat, risle olje over. Ta ett drag med pepperkvern over før servering.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER