Grillet Laks med asparges og beurre blanc

Nydelig grillet laks med asparges og fransk smørsaus.
Perfektes Sommeressen!

Mid loin

Ingredienser til 2 personer

  • Til 2 personer
  • 300g Frøya Midloin
  • 10 stk asparges
  • 1 ss bladpersille
  • 1 ss sitronzest
  • 1 ss nøytral olje
  • salt og pepper
  • 1 stk Beurre Blanc (se oppskrift under)

Beurre blanc med gressløk

  • 2 stk sjalottløk
  • 2 dl hvitvin
  • 200 gram smør i terninger
  • 2 dl finhakket gressløk
  • salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Skjær laksen i to. Pensle fisken med litt nøytral olje og krydre den med salt og pepper.
  2. Deretter pensler du olje på aspargesene. Sett dem til side.
  3. Beurre Blanc: Finhakk sjalottløk og stek myk i litt smør. Hell på hvitvin og reduser til væsken nesten er borte. Pisk inn kalde terninger med smør og hell i finkuttet gressløk. Smak til med salt og pepper. For detaljert fremgangsmåte se her: https://gladkokken.no/oppskrifter/beurre-blanc-fransk-hvit-smorsaus
  4. Legg laksen med den krydrede siden ned på direkte varme i 2 minutter. Snu fisken og stek ferdig. Bruk samme tid på andre siden. Deretter griller du asparges til de begynner å få farge, men fortsatt er spenstige og gode.
For å anrette maten legger du litt beurre blanc på tallerkenen. Deretter legger du på asparges og legger laksen pent på toppen. Avslutt med litt frisk bladpersille og sitronzest.  Nå har du en fantastisk sommerrett!

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Laks og champagne beurre blanc

Pannestekt laks med champagne beurre blanc, aspargesbønner og Hasselbäck poteter.

Se oppskriften

Forrett med laksesashimi, spinat og mandler

Laksesashimi med bringebær, spinat og røstede mandler

Se oppskriften