Bouillabaisse med Frøyalaks

Bouillabaisse med laks og havets frukter
Denne kan du servere både til hverdag og fest.

mid_loin

Ingredienser

Som hovedrett til 4 personer trenger du:
  • 6 ss olivenolje
  • 4 sjalottløk hakket
  • 3 fedd hvitløk finhakket
  • 1 fennikel skåret tynt
  • 1/2 ts fennikelfrø
  • Safrantråder løs opp i kokende vann
  • Fersk timian og oregano hakket
  • 1 ts appelsinskall revet fint
  • 2 bokser gode tomater
  • 1 ltr fiskekraft
  • 5 dl hvitvin
 
  • 400 gram Frøya midloin
  • 200 gram fast hvit fisk
  • 1 nett med blåskjell
  • Sjøkreps eller reker

Fremgangsmåte

  1. Stek sjalottløken i olje på medium varme. Ta i hvitløken. Tilsett fennikelfrø og la det surre litt. Tilsett den tynt skårede fennikelen deretter safranen med vannet det er løst opp i. Oppi med de hakkede urtene. La det stå under løk i et kvarters tid
  2. Nå tilsetter du tomatene, appelsinskallet, fiskekraft og hvitvin. La denne basen koke på medium-lav varme i minst halvannen time, men jo lenger dette står og koker jo bedre blir det. Denne basen kan gjerne lages dagen før.
  3. Tretti minutter før servering varmer du opp basen slik at den er god og varm. Skjær Frøya laks i terninger. Gjør det samme med den hvite fisken. Vask blåskjell.  Legg dem i suppen. Dersom du har ferdig kokte reker og sjøkreps skal dette legges på rett før servering.
  4. La fisken trekke i bouillabaissen noen minutter før servering..
  5. Øs opp suppen, pynt med ferske urter.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Salat Nicoise

Salat Nicoise med Frøya laks

Se oppskriften

Frøya sesampanert laks

En lekker sesampanert lakserett med ponzusaus

Se oppskriften