Frøya sesampanert laks

En lekker sesampanert lakserett med ponzusaus

back_loin

Ingredienser til 2 personer

  • Frøya back-loin
  • ½ agurk
  • medaljonger av sushiris
  • wasabiperler
  • ponzusaus
  • brokkolispirer
  • frisk koriander (valgfritt)
  • sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Lag små medaljonger av sushiris
  2. Stek ris-medaljonger på middels varme, 2 minutter på hver side i litt olje.
  3. Skrell agurk og skjær den i terninger.
  4. Del laksen i avlange biter og rull den i sesamfrø.
  5. Stek laksen på høy varme i 1 minutt på hver side.
  6. Kutt laksen i skiver og dander de på toppen av stekte ris-medaljonger med brokkolispirer.
Fordel agurk-terninger og wasabiperler på bitene, og topp med drypp av ponzusaus og et dryss av koriander.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

julemeny-feature

Julemeny

Forrett: Laksecarpaccio med appelsin & julekrydder // Hovedrett: Ovnsbakt Frøya laks med rødbetepuré, fennikel & Hässelback poteter

Se oppskriften
urtebakt

Urtebakt Frøya laks

Urtebakt Frøya laks med sitrus og avocadosalat

Se oppskriften