Frøya sesampanert laks

En lekker sesampanert lakserett med ponzusaus

back_loin

Ingredienser til 2 personer

  • Frøya back-loin
  • ½ agurk
  • medaljonger av sushiris
  • wasabiperler
  • ponzusaus
  • brokkolispirer
  • frisk koriander (valgfritt)
  • sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Lag små medaljonger av sushiris
  2. Stek ris-medaljonger på middels varme, 2 minutter på hver side i litt olje.
  3. Skrell agurk og skjær den i terninger.
  4. Del laksen i avlange biter og rull den i sesamfrø.
  5. Stek laksen på høy varme i 1 minutt på hver side.
  6. Kutt laksen i skiver og dander de på toppen av stekte ris-medaljonger med brokkolispirer.
Fordel agurk-terninger og wasabiperler på bitene, og topp med drypp av ponzusaus og et dryss av koriander.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Forrett med laks og trøffelchips

Trøffelchips med laks, ørretrogn, løyrom, crème fraîche og Frøya laks

Se oppskriften

Forrett med frøyalaks og ananas

Laks på skje med ananas og limesukker

Se oppskriften