Frøya Pepper Sashimi

Laksesashimi med ristet pepper, rug, løk og rømme.

Mid loin

Ingredienser til 2 personer
  • 200 g laks
  • Kaldpresset rapsolje
  • 1 skive rugbrød
  • ½ rødløk
  • 4 ss rømme
  • 1 neve dill
  • Sitron
  • Salt
  • 3 ss pepperkorn
Fremgangsmåte

  1. Varm opp ovnen til 220 ⁰C.
  2. Varm opp en stekepanne på høy varme, ha i pepper og rist helt til den begynner å ryke. Kjøl så ned pepperen og hell pepperkornene på en pepperkvern (valgfritt).
  3. Riv rugbrød i små biter, og bland med litt rapsolje og salt. og Ha i en ildfast form, stek i ovnen i ca. 10 minutter, eller til de begynner å bli litt sprø.
  4. Finhakk rødløk, del en sitron i båter.
  5. Skjær laksen i tynne skiver og fordel utover en tallerken. Kvern pepper over, strø så rugbrødet og løken over. Topp med rømme, rapsolje, dill og sitronbåter.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER