Hovedrett med rødbete-marinert laks

Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme
Denne retten starter du på dagen før du skal servere gjestene dine.

mid_loin

Ingredienser

  • 600 gram Frøya midloin
  • 2 rødbeter ferdig skrelt og kokt
  • 4 ss akevitt
  • Revet skall av en klementin
  • 1 bunt dill
  • 30 gram sukker
  • 30 gram salt
  • Salt og pepper
  • 8 skiver Rugbrød
  • 800 gram fine småpoteter
  • 5 ss smør
  • 1 bunt persille
  • 1 potte seterømme
  • Fersk revet pepperrot eller ferdigrevet på tube

Fremgangsmåte

NB; Start med fisken en dag før du skal servere måltidet Gjør slik
  1. Riv rødbetene (husk hansker!).
  2. Bland i akevitt, skall fra én klementin, salt, sukker, hakket dill og pepper.
  3. Finn frem en glassform, ha halvparten av rødbet blandingen i bunnen av formen. Legg laksen oppå og smør resten av blandingen på laksen. Ha mest mulig på fisken. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
  4. Neste dag før servering: Smelt smør i en kasserolle, hakk persille og tilsett vann så potetene er dekket. Kok til de er møre og sil av.
  5. Rør ut seterømme med pepperot.
Servering:
  1. Legg opp rugbrød og skjær fisken i pene tynne skiver. Ta pepperotrømme på skivene og legg laksen oppå.
  2. Serveres med persillepotet og ekstra pepperrotrømme. Pynt med dill.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Forrett med laksesashimi, spinat og mandler

Laksesashimi med bringebær, spinat og røstede mandler

Se oppskriften

Laks og champagne beurre blanc

Pannestekt laks med champagne beurre blanc, aspargesbønner og Hasselbäck poteter.

Se oppskriften