Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme
Denne retten starter du på dagen før du skal servere gjestene dine.
mid_loin
Ingredienser
600 gram Frøya midloin
2 rødbeter ferdig skrelt og kokt
4 ss akevitt
Revet skall av en klementin
1 bunt dill
30 gram sukker
30 gram salt
Salt og pepper
8 skiver Rugbrød
800 gram fine småpoteter
5 ss smør
1 bunt persille
1 potte seterømme
Fersk revet pepperrot eller ferdigrevet på tube
Middels
Selskap
Fremgangsmåte
NB; Start med fisken en dag før du skal servere måltidet
Gjør slik
Riv rødbetene (husk hansker!).
Bland i akevitt, skall fra én klementin, salt, sukker, hakket dill og pepper.
Finn frem en glassform, ha halvparten av rødbet blandingen i bunnen av formen. Legg laksen oppå og smør resten av blandingen på laksen. Ha mest mulig på fisken. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Neste dag før servering: Smelt smør i en kasserolle, hakk persille og tilsett vann så potetene er dekket. Kok til de er møre og sil av.
Rør ut seterømme med pepperot.
Servering:
Legg opp rugbrød og skjær fisken i pene tynne skiver. Ta pepperotrømme på skivene og legg laksen oppå.
Serveres med persillepotet og ekstra pepperrotrømme. Pynt med dill.