Søk
Close this search box.

Hovedrett med rødbete-marinert laks

Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme
Denne retten starter du på dagen før du skal servere gjestene dine.

mid_loin

Ingredienser

  • 600 gram Frøya midloin
  • 2 rødbeter ferdig skrelt og kokt
  • 4 ss akevitt
  • Revet skall av en klementin
  • 1 bunt dill
  • 30 gram sukker
  • 30 gram salt
  • Salt og pepper
  • 8 skiver Rugbrød
  • 800 gram fine småpoteter
  • 5 ss smør
  • 1 bunt persille
  • 1 potte seterømme
  • Fersk revet pepperrot eller ferdigrevet på tube

Fremgangsmåte

NB; Start med fisken en dag før du skal servere måltidet Gjør slik
  1. Riv rødbetene (husk hansker!).
  2. Bland i akevitt, skall fra én klementin, salt, sukker, hakket dill og pepper.
  3. Finn frem en glassform, ha halvparten av rødbet blandingen i bunnen av formen. Legg laksen oppå og smør resten av blandingen på laksen. Ha mest mulig på fisken. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
  4. Neste dag før servering: Smelt smør i en kasserolle, hakk persille og tilsett vann så potetene er dekket. Kok til de er møre og sil av.
  5. Rør ut seterømme med pepperot.
Servering:
  1. Legg opp rugbrød og skjær fisken i pene tynne skiver. Ta pepperotrømme på skivene og legg laksen oppå.
  2. Serveres med persillepotet og ekstra pepperrotrømme. Pynt med dill.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; forrett med laks og trøffelchips

Forrett med laks og trøffelchips

Trøffelchips med laks, ørretrogn, løyrom, crème fraîche og Frøya laks

Se oppskriften
Frøya stekt lakse tartar

Frøya stekt laksetartar

Skjønn sandwich med stekt laksetartar

Se oppskriften