Frøya Green Curry Laks

Bakt laks med Green curry saus

Mid loin

Ingredienser til 2 personer
  • 300 g Frøya midloin
  • 1 boks kokosmelk
  • 1-2 ss green curry paste
  • 1 bunt koriander
  • 1 ss revet Ingefær
  • 1 lime
  • 2 hvitløkfedd
  • 200 g gulrot
  • 200 g sellerirot
  • ½ stk. gul løk
  • 1 pk vårløk
  • 150 g jasminris
Fremgangsmåte
  1. Skrell og skjær gulrot og selleri i små terninger. Finsnitt vårløk.
  2. Skyll risen til vannet er blankt. Kok deretter risen i 3 dl vann i ca. 11-13 minutter.
  3. Finhakk løk og hvitløk og stek på middels høy varme med litt olje til løken er blank. Tilsett deretter ingefær, green curry paste, grønnsakene utenom vårløken og kokosmelk. La dette koke i rundt 5 minutter.
  4. Skjær laksen i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. Skjær lime i båter.
  5. Varm opp en stekepanne til høy varme, tilsett olje og stek laksen i ca. 2 minutter på hver side.
Server med frisk koriander, limebåter og vårløk.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; hovedrett med rødbete marinert laks

Hovedrett med rødbete-marinert laks

Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme

Se oppskriften
julemeny-feature

Julemeny

Forrett: Laksecarpaccio med appelsin & julekrydder // Hovedrett: Ovnsbakt Frøya laks med rødbetepuré, fennikel & Hässelback poteter

Se oppskriften