Søk
Close this search box.

Sesampanert frøyalaks

Sesampanert laks med bok choi og duftende kokosris

mid_loin

Ingredienser

Til 4 personer:
  • 2 eggehviter
  • 100 gram hvite sesamfrø
  • 100 gram sorte sesamfrø
  • Salt og pepper
  • 1 mango
  • 2 lime
  • 250 gram ris
  • 50 gram tørket kokos
  • 600 gram Frøya midloin
  • Bok choi eller hjertesalat

Fremgangsmåte

  1. Ha to eggehviter i en bolle
  2. I en annen skål blander du sorte og hvite sesamfrø
  3. Skjær fisken i passende serveringsstykker. Dypp hvert stykke først i eggehviten, deretter i sesamblandingen. Sett det i kjøleskapet.
  4. Stek kokos i en tørr panne til det blir gyllent.
  5. Kok risen etter anvisning på pakken.
  6. Skrell og mos mango grovt med en stavmikser bland i saften fra en kvart lime
  7. Del bok choi i to, stek den i nøytral olje i en grillpanne med riller. Bruker du hjertesalat gjør du det samme med den. Ta den av pannen straks du ser de gylne rillene.
  8. Stek fisken på medium høy varme, fisken skal ha en rå kjerne.
  9. Når risen er ferdig stør du over den ristede kokosen
  10. Legg opp fisk og bok choi. Server risen og mangoen i en skål ved siden av (se bildet). Lime ved siden av for de som ønsker.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; Bouillabaisse med Frøyalaks som hovedrett

Bouillabaisse med Frøyalaks

Bouillabaisse med laks og havets frukter

Se oppskriften
Frøya Pepper Sashimi

Frøya Pepper Sashimi

Laksesashimi med ristet pepper, rug, løk og rømme.

Se oppskriften