Søk
Close this search box.

Risotto med erter og lun Frøya laks

Mid loin

Til 4 personer trenger du:

  • Ca 350 gram Frøya midloin (1 liten pakke)
  • 1 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 1 sitron økologisk
  • 5 skiver pancetta eller guanciale (bacon kan også brukes)
  • 300 gram risottoris
  • 800 ml grønnsakskraft
  • 200 ml tørr hvitvin eller vermut
  • 100 gram frosne erter
  • 1 potte timian 
  • 50 g parmesan- valgfritt

Gjør slik:

  1. Smelt smør og varm olivenolje i en gryte. Finsnitt løken og fres den gylden. 
  2. Skjær pancetta i terninger og surre til det er gyllent.
  3. Tilsett risen og la den surre til riskornene er blanke; 1-2 minutter
  4. Deretter tilsetter du væske litt etter litt. Det skal kokes inn før du tilsetter ny. Dette fortsetter du med til du har brukt opp all væsken (vin pluss kraft)
  5. Når all kraften er kokt inn og riskornene har ønsket konsistens – ca. 20 minutter, deretter tilsetter du erter og 1 ts revet sitronskall
  6. Smak til med litt finhakket timian, salt og pepper.
  7. Skjær laksen i terninger på ca 2×2 cm – og rør de inn i risen. Sett på lokket og la det godgjøre seg i 2 min til laksen er lun med en rosa kjerne.

Ønsker du parmesan i risottoen så rører du dette inn sammen med ertene. Bruk ca 100 gram til denne porsjonen.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; hovedrett med laks og champagne beurre blanc

Laks og champagne beurre blanc

Pannestekt laks med champagne beurre blanc, aspargesbønner og Hasselbäck poteter.

Se oppskriften
Bakt Frøya laks

Bakt Frøya laks med smør, kapers og potet

Saftig laks og deilig potet

Se oppskriften