Søk
Close this search box.

Pho med Frøyalaks

Mid loin

Dette trenger du til 4 personer:
  • 1 pk/ 300 g Frøya Mid loin
  • 1 pk risnudler
  • 1.5 liter vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 ss fiskesaus
  • 3 ss soyasaus
  • 5 ss hoisin
  • 1 sitrongress
  • 2 stjernanis
  • 4 sjalottløk
  • 2 fed hvitløk
  • 200 g aromasopp
  • 4 pak choi/ bok choy
  • 2 Vårløk
  • 1 Rød chili
  • 1 Lime
  • 1 potte Koriander
  • 1 potte Basilikum
Gjør slik:
  1. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  2. Ha over i en middels stor kjele og la surre på middels varme til løken er blank.
  3. Skrell av det ytterste laget på sitrongresset og finrasp 2- 3 cm. av den nederste delen og ha oppi gryten sammen med vann, stjerneanis, hoisinsaus, fiskesaus og soya.
  4. Kok opp og la småputre i ca.10 min.
  5. Rens og skjær soppen i skiver og ha over i suppen.
  6. Skjær laksen i tynne skiver. Kok risnudler som anvist på pakken og fordel i fire suppeskåler.
  7. Ha oppi pak choi, sopp, finsnittet vårløk og chili.
  8. Skjær laksen i tynne skiver og legg på toppen.
  9. Hell over den varme suppen og servér med koriander, basilikum og en limebåt.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; Bouillabaisse med Frøyalaks som hovedrett

Bouillabaisse med Frøyalaks

Bouillabaisse med laks og havets frukter

Se oppskriften
Frøya chili ceviche

Frøya chili ceviche

Het lakseceviche med sitrus, chili og rødløk.

Se oppskriften