Søk
Close this search box.

Grillet Frøya laks med couscous, yoghurtsaus med hvitløk, mynte og koriander

Enkel og smakfull grillrett.

Mid loin

Til 4 personer trenger du:
  • 600 gram Frøya midloin
Yoghurtsaus
  • 1 stort beger gresk yoghurt
  • 1 potte koriander
  • 1 potte mynte
  • 1 potte persille
  • Zest fra én sitron
  • 1 fedd presset hvitløk
  • Salt/pepper
Couscous
  • Couscous
  • Pinjekjerner
  • Gule rosiner
  • Tørkede aprikoser skåret i mindre biter
Gjør slik
  1. Start med å tilberede couscous. Følg kokeanvisning på pakken. Ikke ta av lokket mens couscous tilberedes – slik får du den luftig. Bruk gaffel når du skal røre i den før servering.
  2. Finn frem en tørr stekepanne og stek pinjekjernene til de er gylne.
  3. Yoghurten: Hakk alle urtene, rør dem i yoghurten med hvitløk og sitronzest. Sett til side. Del laksen i mindre porsjonsstykker og grill eller stek til den har en rosa kjerne; ca 1 minutt på hver side
  4. Legg opp couscous på et stort fat. Legg laksen oppå. Pynt med nøtter og gule rosiner.
  5. Servér yoghurtblandingen separat i en skål som alle kan forsyne seg av.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya suppe1

Pho med Frøyalaks

Se oppskriften
Frøya til fest; hovedrett med rødbete marinert laks

Hovedrett med rødbete-marinert laks

Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme

Se oppskriften