Grillet Frøya laks med couscous, yoghurtsaus med hvitløk, mynte og koriander

Enkel og smakfull grillrett.

Mid loin

Til 4 personer trenger du:
  • 600 gram Frøya midloin
Yoghurtsaus
  • 1 stort beger gresk yoghurt
  • 1 potte koriander
  • 1 potte mynte
  • 1 potte persille
  • Zest fra én sitron
  • 1 fedd presset hvitløk
  • Salt/pepper
Couscous
  • Couscous
  • Pinjekjerner
  • Gule rosiner
  • Tørkede aprikoser skåret i mindre biter
Gjør slik
  1. Start med å tilberede couscous. Følg kokeanvisning på pakken. Ikke ta av lokket mens couscous tilberedes – slik får du den luftig. Bruk gaffel når du skal røre i den før servering.
  2. Finn frem en tørr stekepanne og stek pinjekjernene til de er gylne.
  3. Yoghurten: Hakk alle urtene, rør dem i yoghurten med hvitløk og sitronzest. Sett til side. Del laksen i mindre porsjonsstykker og grill eller stek til den har en rosa kjerne; ca 1 minutt på hver side
  4. Legg opp couscous på et stort fat. Legg laksen oppå. Pynt med nøtter og gule rosiner.
  5. Servér yoghurtblandingen separat i en skål som alle kan forsyne seg av.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Laks og champagne beurre blanc

Pannestekt laks med champagne beurre blanc, aspargesbønner og Hasselbäck poteter.

Se oppskriften

Frøya pannestekt laks

Pannestekt laks med agurk-fennikelsalat og rømme

Se oppskriften