Peruansk sommer. Menyforslag.

Nydelig og smakfull meny!

Back loin Mid loin

Til 4 personer trenger du: Forretten

  • 300 gram Frøya backloin
  • 5 store kamskjell
  • 2 pasjonsfrukt
  • 1/2 rødløk
  • 1 rød chili
  • Noen fine små tomater, helst perle, men får du ikke tak i dette – bruk de fineste små tomatene du finner
  • Saften fra 1-2 lime
  • Salt pepper
  • Olivenolje
  • Koriander til pynt

Hovedretten

  • 800 gram Frøya midloin
  • 2 søtpoteter

Salsa

  • 1/2 ananas
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • Mynteblader
  • Saften fra en lime
  • 1 ss honning

Rub

  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 ts søt paprika
  • 1/2 ts cumin
  • 1 dl oliveolje
  • Salt og pepper

Quinoa med pistasj:

  • 1 pakke quinoa
  • 1 pose pistasjnøtter uten skall
  • Pynt (bringebær eller spiselige blomster)

Gjør slik:

Forrett 

  1. Skjær fisken i terninger.
  2. Skjær kamskjell i terninger.
  3. Ta ut innholdet fra pasjonsfrukt, bland med rødløk og chili.
  4. Press ut saften fra limen.
  5. Skjær tomaten i halve legg dem i et dørslag slik at saften får rent av.
  6. Legg fisken i en bolle og hell over litt limejuice – vend fisken i juicen, dette er en del av «kokeprosessen».
  7. Deretter tilsetter du pasjonsfrukt og tomater. Ikke rør for mye, det skal ikke se «most ut».
  8. Servere på runde tortillachips eller som en rett i små boller.

Hovedrett

  1. Start med å lage en salsa: Kutt alt i terninger. Legg det i et dørslag slik at fukten får rent av. Mikse honning og lime. Blande inn med terningene.
  2. Finhakk mynten ta over salsaen.
  3. Bland så krydderne og gni det inn i laksefileten.
  4. Skjær søtpotet i passe tynne skiver og pensle med samme miks som du har hatt på laksen.
  5. Grill søtpotetene, gjerne i grillfat. Når de begynner å bli møre, legger du laksen på grillen.

Når laksen er klar legger du ut søtpotetene på en tallerken, deretter har du laksen oppå. Salsa til slutt.

Quinoa

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Pynt med hakkede pistasjnøtter, bringebær eller spiselige blomster

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya byggotto-laks

Deilig lakserett med grønnkål og bygg-risotto.

Se oppskriften

Gourmetlaks i naturen

Perfekte laksepakker for grillen eller bålpanna

Se oppskriften