Søk
Close this search box.

Grillede Laksekebabs med fresh bulgur og granateple

Frisk sommermat!

Mid loin

Til 4 personer trenger du:
  • Ca 600 gram Frøya midloin
Marinade
  • 1 dl olivenolje
  • Zest og saft fra en sitron
  • 2 ss honning
  • 1/2 ts oregano
  • 1/2 ts timian
  • 1/2 ts løkpulver
  • Litt finhakket rød chili
Bulgursalat
  • 3 dl bulgur (kokes etter anvisning på pakken)
  • 1 pakke cherrytomat
  • 1/2 agurk
  • Flatbladet persille
  • 3 kvaster vårløk
  • Mynte
  • Saft fra to sitroner og 2 ss oliveolje
  • Salt og pepper
  • Til pynt: Granateple
Gjør slik: Marinade: Bland alle krydderne sammen med olje, mest og sitronsaft. Skjær laksen i store kuber som egner seg til grilling.  Legg laksen i marinaden og sett dette kaldt. Legg grillspydene i vann. Gjør så klar til tilbereding av bulgursalaten:
  1. Når bulguren har kokt heller du av i et dørslag.
  2. Hakk tomater og agurk grovt. Ha over i et dørslag slik at all fukt renner ut.
  3. Hakk persille og mynte
  4. Bland alle ingredienser i en bolle. Hell over sitron, olje salt og pepper.
Nå finner du frem spyd. Tre på laksebitene og rull på grillen til fisken er lett rosa inni. Serveres med bulgur og pyntes med granateple. Dersom du ønsker en saus til dette, er tahini (sesampasta) nydelig til.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya Bakt laks

Frøya Bakt laks

Ovnsbakt laks med grønnsaker og potetkrem

Se oppskriften
Frøya til fest; Bouillabaisse med Frøyalaks som hovedrett

Bouillabaisse med Frøyalaks

Bouillabaisse med laks og havets frukter

Se oppskriften