Søk
Close this search box.

Nyttårsmeny

Forrett: Toast med laksekrem // Hovedrett: Papillottes med bakt Frøya laks, champagnesaus og sitronpoteter

Mid loin / Back loin

Forrett: Toast med laksekrem 

Som forrett til 4 personer trenger du:

  • 180 gr Frøya backloin (1 liten pakke)
  • 1 baguette/landbrød
  • 1 sitron
  • 1 ss kapers
  • ½ rødt eple
  • 4 reddiker 
  • 1 vårløk
  • 1 ss frisk dill+ til servering
  • 2 ss majones
  • 2 ss crème fraîche (eller gresk yoghurt)
  • 1/2 ts salt
  • Kvernet pepper

Hovedrett: Papillottes med laks, Champagnesaus og sitronpoteter 

Dette trenger du til 4 personer:

  • 4 bakeark og hyssing 
  • 650 gr Frøya midloin (1 stor pakke)
  • 700 gram små poteter, gjerne Morene
  • 3 gulrøtter
  • 1 bunt asparges
  • 1 sitron
  • 4 ss meierismør
  • 1 bunt bladpersille
  • Salt /pepper

Saus:

  • 2 sjalottløk
  • 2 dl matfløte
  • ½ terning grønnsaksbuljong 
  • 1 ss smør
  • 1 glass musserende vin, gjerne champagne
  • 4 dråper trøffelolje
  • Salt og kvernet pepper
  • 1 neve bladpersille

Forrett: Toast med laksekrem 

  1. Skjær laksen i små biter. NB! Spar litt til topping.
  2. Finhakk 2 reddiker, eple, vårløk og dill. Bland dette sammen med kapers, majones og crème fraîche. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  3. Skjær brødet i skiver og riste de i en panne med litt olivenolje.
  4. Fordel lakserøren på hver skive og pynt med tynne skiver av reddik & dill.

Hovedrett: Papillottes med laks, Champagnesaus og sitronpoteter 

Champagnesaus – Slik gjør du: 

  1. Finhakk sjalottløk og la den surre på middels varme med smør til den er myk.
  2. Ha i vin og 1/2 buljongterning. Reduser på middels varme i 3-4 min. Ha i fløten. 
  3. La småkoke i 5 min. Ha i 3-4 dråper trøffelolje. 
  4. Smak til med salt og pepper.

Forvarm ovnen til 200 grader.

  1. Del potetene i to.
  2. Finhakk hvitløk. Bruk saften og skallet fra 1 sitron og bland sammen med olje, salt og pepper. Legg utover på et stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 15-20 min

Skru ned ovnen til 180 c.

La fisken hvile i 20 min før tilberedning.

  1. Skjær laksen i fire like stykker.
  2. Skjær gulrot i tynne staver og del aspargesen i to på langs. Fordel grønnsakene på midten av hvert bakeark sammen med 1 ss smør, salt og pepper.
  3. Legg fiskestykket oppå grønnsakene med finhakket persille og en sitronskive på toppen. 
  4. Løft hjørnene på bakepapiret og sidene inn mot midten så du får en pose. Knyt med hyssing og legg oppå et stekebrett, eller i en egnet form. Stek midt i ovnen i ca. 10-12 min. Tiden avhenger av ovn og tykkelse på fiskestykkene.

Serveres med champagnesaus, poteter og gjerne en grønn salat.

 

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Saftig Frøya laks med frisk fennikelsalat, persillepesto og bringebær.

Se oppskriften
Frøya laksepasta

Frøya laksepasta

Laksepasta med bakte tomater og urter

Se oppskriften