Søk
Close this search box.

Meny: Nordisk Flair

Forrett: Laks og rekecocktail i crustades // Hovedrett: Laks med sitronsmør og dillsmør potet

Mid loin / Back loin

Til 4 personer trenger du:

Forretten:

  • 200 gram pillede reker 
  • 180 gram Frøya backloin (1 liten pakke)
  • 1 pakke crustades eller en pakke ferdige blinis
  • 3 ss rømme
  • Noen dråper tabasco
  • 2 ts ketchup
  • 1/2 ts revet sitronskall
  • 1 klype salt
  • 1 potte timian
  • Kvernet pepper

Hovedretten: 

  • 650 gram Frøya midloin (1 stor pakke)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sitronzest
  • 1 bunt Persille, hakket
  •  5 ss olivenolje

Poteter

  • 1 bunt dill, finhakket
  • 800 gram små lyse poteter
  • 100 gram smør

Salat

  • 1 pk. Babyleaf salat
  • 1 Fennikel
  • 1/2 sitron 
  • 4 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Forrett:

  1. Ha rekene i en skål sammen med laksen som du har hakket i små terninger.
  2. I en annen skål blander du rømme, tabasco, ketchup, sitron og pepper. Bland 2/3 av reke – og lakse-blandingen i sausen.
  3. Legg opp 2-3 crustades per person. (Crustades får du kjøpt på Meny, Jacobs, Coop Mega)   
  4. Ha i laksen og skalldyrmiksen og pynt med resten av reke – og lakseblandingen.
  5. Pynt med litt timian på toppen.
Hovedrett:
  1. Del fisken i fire porsjonsstykker. Rør sammen finhakkede urter, olje krydder og sukker. Fordel på begge sider av fisken.
  2. Legg fiskestykkene på en tallerken. Dekk til med plast og la det trekke i 30 min i kjøleskap.
  3. Vask deretter potetene. Finn frem en gryte fyll i vann så potetene er nesten (men ikke helt) dekket. Hakk urter og ha i, tilsett smør. La potetene dampe til de er møre.
  4. Stek laksen på middels høy varme til den har en fin rosa kjerne: Ca 1-2 min på hver side avhengig av tykkelsen på fiskestykket.
  5. Serveres med en enkel salat med vinaigrette. Ha gjerne fennikel til som du skiver tynt og serverer med sitron, olje salt og pepper.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER