Bakt Frøya laks med smør, kapers og potet

Mid loin

Til 2 personer trenger du:

4 ss smør

1 ss kapers, avrent

1/2 sitron juice og zest

300 gram Frøya Midloin

1 appelsin i skiver

Salt og pepper

Smashet potet

400 gram småpotet

2 fedd hvitløk hakket

3 ss olje

Til servering:

4 ss flatbladet persille, hakket

Gjør slik:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Brun smøret i en stekepanne, det tar rundt 4 minutter. Ta pannen av varmen. Ha i kapersen, juice og zest fra sitronen.
  3. Legg laksen i en stekebakke som du har penslet med olje. Hell det brunede smøret rundt laksen.
  4. Legg appelsinskiver i det brunede smøret.
  5. La fisken steke til den har en kjernetemperatur på ca 50 grader – bruk steketermometer. Laksen skal ha rød/ lett rosa kjerne.

Poteter

  1. Kok potetene til de er halvmøre.
  2. Sett ovnen på 200 grader, gjerne varmluft.
  3. Finn frem et stekebrett, legg på bakepapir. Trykk hver potet ned med en gaffel. Bland den hakkede hvitløken med olje og pensle det over potetene.
  4. Stek i 20-30 minutter eller til potetene er gylne. Salte potetene når de kommer ut av ovnen.
  5. Når potetene er ferdige, har du dem i formen sammen med laksen. Dryss over den hakkede persillen før servering.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; hovedrett med laks og champagne beurre blanc

Laks og champagne beurre blanc

Pannestekt laks med champagne beurre blanc, aspargesbønner og Hasselbäck poteter.

Se oppskriften
Frøya sesampanert laks

Frøya sesampanert laks

En lekker sesampanert lakserett med ponzusaus

Se oppskriften