Søk
Close this search box.

Laks og champagne beurre blanc

Pannestekt laks med champagne beurre blanc, aspargesbønner og Hasselbäck poteter.

Mid loin

Til 4 personer trenger du:

800 gram Frøya midloin Aspargesbønner
  • 2 pakker aspargesbønner
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 sitron
Saus: Beurre Blanc med champagne
  • 50 gram smør
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 4 dl tørr champagne
  • 3 dl god fiskekraft
  • 5 dl fløte
Hasselbäck poteter
  • 12 medium store poteter feks Amandine
  • 6 ss smør smeltet
  • 1/2 ts paprika
  • Salt og pepper
Til servering:
  • Laks eller ørretrogn
  • 1 sitron
  • Krydderurter

Fremgangsmåte

Saus: Beurre Blanc med champagne
  1. Sett platen på medium varme. Smelt halvparten av smøret, tilsett sjalottløken som du svitsjer i smøret. Løken skal bare synke litt det skal ikke brunes så pass på å stå ved gryten.
  2. Tilsett champagnen og la det koke på medium varme til halvparten er igjen
  3. Tilsett fiskekraften og kok til dette er redusert til halv mengde
  4. Tilsett fløte og la det koke forsiktig til du har en jevn saus
  5. Sil sausen gjennom en finmasket sil og visp inn resten av smøret
  6. Sett til side.
  Hasselbäck poteter
  1. Sett stekeovnen på 225 grader. Finn frem et stekebrett eller en ildfast form. Skrell potetene og skjær av bunnen slik at de står helt flatt.
  2. Smelte smøret og smør formen.
  3. Skjær tynne skiver ned i poteten, men ikke igjennom, se bildet.
  4. Legg potetene i formen, pensle godt med smør, krydre med salt, pepper og paprika
  5. Stek potetene i midten av ovnen 45-60 minutter avhengig av ovnen. Potetene skal ha et vakkert mørkt gyllent uttrykk
  Aspargesbønner
  1. Trim bønnene. Kok dem raskt i 2 min. Skyll dem i kaldt vann slik at de holder fargen.
  2. Når du serverer risler du olje og sitron over bønnene
Frøya laks
  1. Skjær laksen i porsjonsstykker.
  2. Stek den på middels høy varme i 2-3 minutter på hver side. Fisken skal ha en rosa kjerne.
  3. Salte og pepre.
  Servering: Når alt er ferdig legger du på en varmet tallerken opp fisk, poteter og bønner. Sausen varmes forsiktig opp før servering. Dandere på rognen.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Saftig Frøya laks med frisk fennikelsalat, persillepesto og bringebær.

Se oppskriften
Frøya Pepper Sashimi

Frøya Pepper Sashimi

Laksesashimi med ristet pepper, rug, løk og rømme.

Se oppskriften