Søk
Close this search box.

Lakseburger-bonanza med søtpotetfries

Mid loin

Dette trenger du til 4 personer:

  • 650 g Frøya midloin (1 stor pakke)
  • 4 Brioche burgerbrød
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • Salt og pepper

Søtpotetfries

  • 4 store søtpotet
  • 2 ss raps olje
  • 4 ts maizena
  • Salt

Vårt forslag til tilbehør:

  • 1 slangeagurk
  • 2 rødløk
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eddik 7%
  • 3 dl vann
  • 2 avocado
  • 1 glass jalapeno
  • 1 stor fennikel
  • 2 pk majones
  • Sriracha
  • 1 glass små sylteagurk/Cornichons
  • 1 potte dill
  • 1 sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 hvitløk
  • Salt/pepper
  • Frisé eller annen salat
  • 1 pk spirer

Slik gjør du:

  1. Riste burgerbrødene i tørr panne.
  2. La laksen ligge i romtemperatur 20 min før steking
  3. Skjær laksen i 8 trekanter.Pensle med olje. Krydre med salt og pepper. 
  4. Stek i grillpanne i ca.1- 2 min på hver side avhengig av tykkelse på fisken.

Søtpotetfries

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Skyll søtpotetene godt. Kutt potetene i båter eller som fries, og legg i kaldt vann i 30 minutter. 
  3. For ekstra sprø fries, vend dem i en pose med litt maizenna før har dem i ovnen.
  4. Legg potetstrimlene utover et bakebrett og stek i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter til friesen er sprø, gyllen og mør.

Syltet agurk & rødløk 

Del  agurken på langs med en ostehøvel og rødløken i tynne skiver.Legg de i hver sin skål.

Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle til sukkeret har løst seg opp-og fordel over i skålene. La stå i ca.20 min

Spicy avokado-krem

Mos avokado og bland i 1 ss finhakket jalapeno

Smak til med salt og pepper.

Dill aioli (evt. basilikum)

Ha i en halv tube majones i en skål.

Bland i 1 ts sitronsaft,1 ts sennep, finhakket hvitløk og en neve dill (eller basilikum).

Rør godt sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Fenikkelslaw /salat

Bruk mandolin eller skjær fennikelen i tynne skiver og ha i en skål.

Bland i 1 ss sitronsaft, salt og pepper.

Sriracha-dip

Bland sammen 1 pk majones med 2 ss Sriracha

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

nyttarsmeny-feature

Nyttårsmeny

Forrett: Toast med laksekrem // Hovedrett: Papillottes med bakt Frøya laks, champagnesaus og sitronpoteter

Se oppskriften
Salat Nicoise

Salat Nicoise

Salat Nicoise med Frøya laks

Se oppskriften