Søk
Close this search box.

Laks med appelsinchutney, rosmarin og søtpotetmos-grateng

Mid loin

Dette trenger du til 4 personer:
  • 650 g Frøya mid loin (1 stor pakke)
  • 4 ss appelsinmarmelade
  • 6 søtpotet
  • 3 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 50 g parmesan
  • 2 ss meierismør
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 appelsin
  • 1 pk aspargesbønner
  • 1 potte rosmarin
  • 1 neve hasselnøttkjerner
  • Flaksalt
  • Pepper
Gjør slik: Sett ovnen på 180 c.
  1. Skrell søtpotetene og skjær de i store terninger.
  2. Finhakk løk og hvitløk og la småsurre i en kjele med litt olivenolje i et par minutter.
  3. Ha potetene over i kjelen og hell over vann så det dekker. Tilsett en buljongterning og kok til grønnsakene er møre.
  4. Hell av vannet og mos sammen med 2 ss smør, 1 ss finhakket rosmarin og saften av 1⁄2 appelsin. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel i fire små ildfaste former (eller i én stor om du heller vil)- og strø over revet parmesan og litt olivenolje.
  6. Bak gratengen på midterste rille ovnen på i 8-10 min og sett på grillelementet siste par minuttene.
  7. Del laksefileten i to og smør over appelsinmarmeladen, salt og pepper. Del 1⁄2 appelsin i båter og stek sammen med laksen.
  8. Stek fisken på ca. 180 c i ca 10 min, avhengig av tykkelse på fisken. Laksen skal ha en lett rosa kjerne. Tiden avhenger av tykkelsen på fiskestykket og hvor rosa kjerne du ønsker. Ta gjerne en stikkprøve underveis. Grovhakk hasselnøttene og riste de i en i en tørr stekepanne.
  9. Dampe aspargesbønnene i en kjele med vann, salt og litt olivenolje i ca. 2 min.
  10. Servér laksen med potetgrateng, bakte appelsinbåter, aspargesbønner og ristede hasselnøttkjerner.
Ringle over litt olivenolje til slutt og pynt med litt rosmarin.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya Bakt laks

Frøya Bakt laks

Ovnsbakt laks med grønnsaker og potetkrem

Se oppskriften
Frøya til fest; Bouillabaisse med Frøyalaks som hovedrett

Bouillabaisse med Frøyalaks

Bouillabaisse med laks og havets frukter

Se oppskriften