Urtebakt Frøya laks

Urtebakt Frøya laks med sitrus og avocadosalat

Mid loin

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 4 klementiner
  • 1 appelsin
  • 1 rød grapefrukt
  • 2 avocado
  • 2 ss olivenolje
 
  • 1 bunt dill, hakket
  • 1 bunt flatbladet persille, hakket
  • 1 sitron, saft og skall
  • 3 ss hasselnøtter, ristet og hakket
  • 5 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 300 gram Frøya midloin

Fremgangsmåte

  1. Skrell frukten unntatt sitronen. Skjær avocado i grove terninger eller skiver. Skjær frukten i skiver eller båter. Press saften fra en klementin over med 2 ss olivenolje. Strø litt salt og pepper over.
  2. Skrell en sitron, press ut saften. Riv skallet.
  3. Bland de hakkede urtene med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
  4. Finn frem en stekebakke og pensle den med olje. Sett stekeovnen på 180 grader.
  5. Legg i laksen i bakken og smør den inn med urteblandingen.
  6. Stek laksen i ovnen i 10-12 minutter eller dersom du bruker steketermometer: Kjernetemperatur bør være ca 50 grader.
  7. Anrett salaten. Legg fisken over. Strø over de hakkede nøttene.
  8. Ønsker du litt ekstra til denne retten er det godt med noen småpoteter til.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Gourmetlaks i naturen - Turmat trenger ikke være kjedelig!

Gourmetlaks i naturen

Perfekte laksepakker for grillen eller bålpanna

Se oppskriften
nyttarsmeny-feature

Nyttårsmeny

Forrett: Toast med laksekrem // Hovedrett: Papillottes med bakt Frøya laks, champagnesaus og sitronpoteter

Se oppskriften