Søk
Close this search box.

Frøya laksepasta

Laksepasta med bakte tomater og urter

Mid loin

ngredienser til 3 voksne eller 2 voksne og 2 barn
  • 500 gram tagliatelle
  • 300 gram Frøya midloin
  • 2 pakker cherrytomater 
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 3 ss fersk oregano eller timian
  • 1/2 dl olivenolje til steking av tomater 
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 160 grader.
  2. Finn frem en stekebakke. Tilsett olivenoljen, ta i tomater og hakket hvitløk. Ha over halvparten av urtene. Sett i ovnen.
  3. Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
  4. Stek laksen på middels høy varme. Ta på salt og pepper. Stek i 2-3 minutter på hver side. Rør så lite som mulig ved fisken når den steker. Følg med underveis, fisken skal ha en rosa kjerne. Ta fisken av varmen og over på en tallerken slik at stekeprosessen stopper.
  5. Når tomatene har sluppet saften og ser litt gylne ut tar du dem ut av ovnen (15-20 min).
  6. Hell vannet av tagliatellen.
  7. Skjær fisken i store terninger eller del den i store biter med to gafler.
  8. Legg tagliatelle i store skåler, øs over bakte tomater og legg på laksen.
Få med deg den gode jusen fra de bakte tomatene. Denne er god som ekstra «saft». Pynt med urter.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; forrett med laks og trøffelchips

Forrett med laks og trøffelchips

Trøffelchips med laks, ørretrogn, løyrom, crème fraîche og Frøya laks

Se oppskriften
Frøya påske forrett1

Laksetartar med ristet rugbrød

Se oppskriften