Frøya laks med hvitløk & parmesan-crust, grønn potetmos & urteolje

Mid lion

650 g Frøya midloin (1 stor pakke)

Parmesan-topping

  • 50 g revet parmesan
  • 50 g brødrasp av lyst brød
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 potte gressløk
  • 1 potte basilikum 
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 neve hasselnøtter
  • Flaksalt/nykvernet pepper

Potet & ertemos  

  • 10 kokefaste poteter
  • 1 pose frosne erter 
  • 2 dl melk
  • 3 ss meierismør
  • 1/4 ts revet muskatnøtt
  • 1 sitron 
  • 1 pk brokkolini 
  • Flaksalt/pepper

La laksen ligge i romtemperatur 20 min før steking.

Sett ovnen på 180 grader.

  1. Skjær fisken i to emner og legg i en ildfast form.
  2. Ha brødrasp, revet parmesan, finhakket hvitløk, salt og pepper i en bolle. Finhakk en neve basilikumblader og gressløk. Hell over smeltet smør. 
  3. Bland alt godt sammen og fordel over laksen. 
  4. La fisken steke i ovnen i ca 10 min. Tiden avhenger av tykkelsen på fiskestykket og hvor rosa kjerne du ønsker. Ta gjerne en stikkprøve underveis.
  5. Sett på grillen siste minuttet for å få gyllen topping.

Potet & ertemos

  1. Skrell poteter. Del i to og kok i lettsaltet vann i ca. 10 minutter til de er møre. 
  2. Tilsett ertene de siste 2-3 minuttene. Hell av vannet. Tilsett smør, saften og revet skall fra en halv sitron og mos til en grov stappe.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Grovhakk hasselnøtter og strø over.
  5. Ha brokkolini i fosskokende lettsaltet vann i ca 2 min.

Urteolje 

Ha resten av basilikum og gressløk i en blender sammen med olivenolje, litt sitronsaft og salt. Kjør til en jevn blanding.

Server laksen med brokkolini, potetmos, urte-olje og gjerne en grønn salat om du ønsker.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER