Søk
Close this search box.

Frøya laks med asiatiske smaker

Glasert Frøya laks med asiatiske smaker og hurtigsyltet agurk

Back loin

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 1 agurk
  • 1/2 dl riseddik eller hvit eddik
  • 2 ss sukker
  • 300 gram Frøya midloin
  Soyaglaze/marinade
  • 2 ts ingefær, hakket
  • 1 ts rød chili hakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 100 ml soyasaus
  • 100 ml honning
Ris Lime, sesamfrø og koriander til servering

Fremgangsmåte

  1. Høvle agurken i skiver. Kok opp vann og tilsett sukker. Pass på at alt er løst opp. Hell blandingen over agurkskivene og sett det i kjøleskapet.
  2. Marinade: Hakk alle ingredienser, bland med soya og honning
  3. Hell marinaden i en pose med lynlås.
  4. Skjær laksen i stykker og legg den i sausen. La den marinere i kjøleskapet en halvtimes tid.
  5. Riste sesamfrø i en tørr panne.
  6. Kok ris etter anvisning på pakken
  7. Stek laksen på middels høy varme i 2-3 minutter på hver side. Laksen skal ha en rosa kjerne – IKKE oversteg
  8. Ta laksen av varmen og la den hvile. Hell  resten av marinaden i pannen og la det redusere et par minutter.
  9. Anrett ris og legg laksen oppå. Hell over tyknet marinade. Serveres med agurksalat, koriander, sesamfrø og limebåter.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; forrett med laks og trøffelchips

Forrett med laks og trøffelchips

Trøffelchips med laks, ørretrogn, løyrom, crème fraîche og Frøya laks

Se oppskriften
Asiatisk sommerull

Asiatisk sommerrull

Se oppskriften