Search
Close
Kontakt
Produkter
Oppskrifter
Om Frøya Laks
Proff
Menu
Kontakt
Produkter
Oppskrifter
Om Frøya Laks
Proff
Frøya laks med asiatiske smaker
Glasert Frøya laks med asiatiske smaker og hurtigsyltet agurk
Back loin
,
Mid loin
,
Middag
Back loin
Ingredienser til 2 porsjoner
1 agurk
1/2 dl riseddik eller hvit eddik
2 ss sukker
300 gram Frøya midloin
Soyaglaze/marinade
2 ts ingefær, hakket
1 ts rød chili hakket
1 hvitløksfedd, hakket
100 ml soyasaus
100 ml honning
Ris Lime, sesamfrø og koriander til servering
20-40 min
Middels
Middag
Fremgangsmåte
Høvle agurken i skiver. Kok opp vann og tilsett sukker. Pass på at alt er løst opp. Hell blandingen over agurkskivene og sett det i kjøleskapet.
Marinade: Hakk alle ingredienser, bland med soya og honning
Hell marinaden i en pose med lynlås.
Skjær laksen i stykker og legg den i sausen. La den marinere i kjøleskapet en halvtimes tid.
Riste sesamfrø i en tørr panne.
Kok ris etter anvisning på pakken
Stek laksen på middels høy varme i 2-3 minutter på hver side. Laksen skal ha en rosa kjerne – IKKE oversteg
Ta laksen av varmen og la den hvile. Hell resten av marinaden i pannen og la det redusere et par minutter.
Anrett ris og legg laksen oppå. Hell over tyknet marinade. Serveres med agurksalat, koriander, sesamfrø og limebåter.
FLERE SMAKSOPPLEVELSER
Frøya Bakt laks
Ovnsbakt laks med grønnsaker og potetkrem
Se oppskriften
Frøya Green Curry Laks
Bakt laks med Green curry saus
Se oppskriften