Frøya laks med asiatiske smaker

Glasert Frøya laks med asiatiske smaker og hurtigsyltet agurk

Back loin

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 1 agurk
  • 1/2 dl riseddik eller hvit eddik
  • 2 ss sukker
  • 300 gram Frøya midloin
  Soyaglaze/marinade
  • 2 ts ingefær, hakket
  • 1 ts rød chili hakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 100 ml soyasaus
  • 100 ml honning
Ris Lime, sesamfrø og koriander til servering

Fremgangsmåte

  1. Høvle agurken i skiver. Kok opp vann og tilsett sukker. Pass på at alt er løst opp. Hell blandingen over agurkskivene og sett det i kjøleskapet.
  2. Marinade: Hakk alle ingredienser, bland med soya og honning
  3. Hell marinaden i en pose med lynlås.
  4. Skjær laksen i stykker og legg den i sausen. La den marinere i kjøleskapet en halvtimes tid.
  5. Riste sesamfrø i en tørr panne.
  6. Kok ris etter anvisning på pakken
  7. Stek laksen på middels høy varme i 2-3 minutter på hver side. Laksen skal ha en rosa kjerne – IKKE oversteg
  8. Ta laksen av varmen og la den hvile. Hell  resten av marinaden i pannen og la det redusere et par minutter.
  9. Anrett ris og legg laksen oppå. Hell over tyknet marinade. Serveres med agurksalat, koriander, sesamfrø og limebåter.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

IMG_0171

Grillet Frøya laks med couscous, yoghurtsaus med hvitløk, mynte og koriander

Enkel og smakfull grillrett.

Se oppskriften
Meny-Nordisk-Flair

Meny: Nordisk Flair

Forrett: Laks og rekecocktail i crustades // Hovedrett: Laks med sitronsmør og dillsmør potet

Se oppskriften