Frøya laks med asiatiske smaker

Glasert Frøya laks med asiatiske smaker og hurtigsyltet agurk

Back loin

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 1 agurk
  • 1/2 dl riseddik eller hvit eddik
  • 2 ss sukker
  • 300 gram Frøya midloin
  Soyaglaze/marinade
  • 2 ts ingefær, hakket
  • 1 ts rød chili hakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 100 ml soyasaus
  • 100 ml honning
Ris Lime, sesamfrø og koriander til servering

Fremgangsmåte

  1. Høvle agurken i skiver. Kok opp vann og tilsett sukker. Pass på at alt er løst opp. Hell blandingen over agurkskivene og sett det i kjøleskapet.
  2. Marinade: Hakk alle ingredienser, bland med soya og honning
  3. Hell marinaden i en pose med lynlås.
  4. Skjær laksen i stykker og legg den i sausen. La den marinere i kjøleskapet en halvtimes tid.
  5. Riste sesamfrø i en tørr panne.
  6. Kok ris etter anvisning på pakken
  7. Stek laksen på middels høy varme i 2-3 minutter på hver side. Laksen skal ha en rosa kjerne – IKKE oversteg
  8. Ta laksen av varmen og la den hvile. Hell  resten av marinaden i pannen og la det redusere et par minutter.
  9. Anrett ris og legg laksen oppå. Hell over tyknet marinade. Serveres med agurksalat, koriander, sesamfrø og limebåter.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; hovedrett med rødbete marinert laks

Hovedrett med rødbete-marinert laks

Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme

Se oppskriften
Grillet Laks med asparges og beurre blanc

Grillet Laks med asparges og beurre blanc

Nydelig grillet laks med asparges og fransk smørsaus.

Se oppskriften