Frøya Bakt laks

Ovnsbakt laks med grønnsaker og potetkrem

mid_loin

Ingredienser til 2 personer

  • 300 g Frøya mid-loin
  • 1 purreløk
  • 1 sitron
  • 4 ss oliven olje
  • 1 liten bunt persille
  • 1 appelsin
  • 400 g mandelpotet
  • 2 ss sennep
  • 1 pk små gulrøtter/knaskerøtter
  • 2 dl H-melk
  • 2 ss smør
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte

  1. Varm opp ovnen til 220 ⁰C.
  2. Skrell og kok mandelpoteter i ca. 20 minutter eller til de er møre.
  3. Legg små gulrøtter/ knaskerøtter i en ildfast form sammen med litt olje, salt og pepper. Bak dette i ovnen i rundt 25 minutter.
  4. Finhakk purreløken og stek den i en gryte med litt olje til den er mør og blank. Skvis så over saften fra appelsinen og en halv sitron, samt olivenoljen.
  5. Skjær laksen i porsjonsbiter, krydre med litt salt og pepper. Bak laksen i ovnen i 6-8 minutter.
  6. Når mandelpotetene er møre, siler du av vannet og moser potetene sammen med melk, sennep og smør.
Smak til med salt og pepper. Finhakk litt persille og dryss over ved servering.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

nyttarsmeny-feature

Nyttårsmeny

Forrett: Toast med laksekrem // Hovedrett: Papillottes med bakt Frøya laks, champagnesaus og sitronpoteter

Se oppskriften
Frøya_tataki

Frøya Laks Tataki

Frøya Laks Tataki med eksotiske frukter og herlig ponzusaus

Se oppskriften