Frøya appelsin -og fennikellaks

Pannestekt laks med appelsinstekte grønnsaker og frukt

mid_loin

Ingredienser til 2 personer
  • 300 gr Frøya mid-loin
  • 1 appelsin
  • 1 fennikel
  • 1 grønt eple
  • 1 pære
  • ½ rødløk
  • 1 pakke miniasparges eller grønne bønner
  • 1 sitron
  • 1 ingefær
  • persille
  • poteter (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Skjær fennikel, pære, eple, rødløk i båter og fjern endene på miniaspargesen, stek i 2 minutter med olje på svak varme.
  2. Skjær en skrelt appelsin i biter og stek med grønnsakene i 1 minutt.
  3. Rasp over ingefær på slutten av steketiden.
  4. Stek laksen to minutter på hver side på middels varme, og krydre med salt og pepper.
Anrett laksen på grønnsakene, dryss over persille og press litt over sitron etter ønske. Server gjerne med kokte poteter for en mer mettende rett.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

urtebakt

Urtebakt Frøya laks

Urtebakt Frøya laks med sitrus og avocadosalat

Se oppskriften
Frøya til fest; hovedrett med rødbete marinert laks

Hovedrett med rødbete-marinert laks

Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme

Se oppskriften