Søk
Close this search box.

Hemmeligheten bak den perfekte spiseopplevelsen

Å spise Frøya er som å smake helt ferskfanget fisk. Vi fileterer, fjerner skinn og bein, kutter og pakker fisken bare få timer etter den er tatt opp av sjøen. Det er slik vi klarer å gjenskape den unike fornemmelsen av å spise fersk fisk direkte fra de norske fjorder.   

Det er vanlig at laks fileteres og pakkes flere dager etter fisken er slaktet -ikke noe galt med det. Men allerede få timer etter slakt begynner fileten eller muskelen på laksen å trekke seg sammen. 

Muskelsammentrekning mens fileten fremdeles sitter på fiskens ryggbein kan medføre spalting. Det betyr at muskelfibrene trekkes fra hverandre og gir en mykere filet med mindre tyggemotstand i kjøttet og slik gir en dårligere spiseopplevelse. Frøya unngår dette ved å filetere fisken umiddelbart etter slakt, småben fjernes samtidig med at de beste stykkene av laksen skjæres ut for hånd. Dette er back og mid loin. På denne måten kan filetene trekke seg sammen uten å bli holdt igjen av ryggbeinet og vi unngår spalting. Fileten slipper mere vann, noe som bidrar til å konsentrere den gode smaken. I tillegg brukes en egen teknikk til raskt å kjøle ned fisken til under 0 grader uten at den fryses. Dette bidrar til at du kan nyte laks av sushi kvalitet rett fra pakken hver gang du kjøper Frøya laks.

Når du varmebehandler Frøya loins, bidrar sushi kvaliteten til at du slipper å oversteke fisken for å føle deg trygg, den kan jo spises rå. Frøya er best når kjernen er såvidt stekt, rå til medium rå som man sier om biff. Det er da man får den saftigste spiseopplevelsen. På samme måten som biff kan Frøya laks bli tørr når den overstekes.

Mer fakta om Frøya laks:

Spørsmål og svar om Frøyalaksen

Her finner du kanskje svaret på hva du lurer på.

Les mer
Ulike forpakningene til Frøya Laks

Frøya er trygg å spise rett fra pakken

Det er trygt å spise rå Frøya laks rett fra pakken uten å fryse den ned på forhånd.

Les mer