Søk
Close this search box.

Er det trygt for gravide å spise Frøya laks?

Når du er gravid er det ekstra viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger. Det er noen fiskeslag man bør unngå å spise rå uten å fryse de først, men Frøya laks medfører ingen risiko. 

Frøya laks er produsert under strenge hygienekrav og kan fint spises rett fra pakken. Når Frøya laks oppbevares som angitt på pakken mellom 0 og 4 grader, og fisken tilberedes fra uåpnet pakke, er Frøya trygg å spise rå også for gravide. Fisken trenger heller ikke å fryses, slik man må gjøre med de fleste andre fiskeslag som spises rå. 

Vi oppfordrer til å følge generelle krav til hygiene ved matlaging og oppbevaring av mat.  Les mer om dette på Matportalen.no

Frøya produseres under strenge hygienekrav av laks fra norsk akvakultur. Oppbevarer du fisken ved 0-4 grader som angitt på pakken, eller lager sushi eller sashimi fra uåpnet pakke er Frøya trygg å spise også for gravide.

Les mer om hva du kan spise og ikke spise når du er gravid på helsenorge.no

Mer fakta om Frøya laks:

Frøya laks og bærekraft

Frøya ønsker naturligvis å produsere mest mulig bærekraftig innen alle tre dimensjoner: Økonomi, sosiale forhold og miljø.

Les mer

Hemmeligheten bak den perfekte spiseopplevelsen

Å spise Frøya er som å smake helt ferskfanget fisk. Vi fileterer, fjerner skinn og bein, kutter og pakker fisken bare få timer etter den er tatt opp av sjøen.

Les mer