Search
Close this search box.

Fisk og sjømat inneholder en rekke næringsstoffer kroppen vår trenger, blant annet viktig D-vitamin og omega-3 fettsyrer.

Laks er sunn og trygg mat. Dette er godt dokumentert av norske helse -og matmyndigheter. Les mer om dette her. 

Protein

Behøves for å bygge og vedlikeholde alle kroppens celler. Proteinene består av ulike aminosyrer. De kroppen ikke kan produsere selv må derfor må tilføres gjennom kosten. De heter essensielle aminosyrer.

Omega 3-fettsyrene

Forebygger og bremser utviklingen av hjerte- og karsykdommer. Disse fettsyrene er også blant de sentrale byggesteinene i hjernen vår.

Vitamin A

Er med på å gi deg godt syn og godt immunforsvar. Dette stoffet er også viktig for fosterutvikling og evnen til reproduksjon.

Vitamin D

Er nødvendig for å få den riktige kalsiumbalansen i kroppen og er essensiell for å vedlikeholde og styrke skjelettet. Kroppen danner bare vitamin D selv når huden blir eksponert for tilstrekkelig sollys. Vitamin D er en naturlig del av fet fisk.

Vitamin B12

Er vesentlig for at kroppen din skal danne nye celler. Du kan få blodmangel hvis du får for lite B12.

Selen

Er et viktig stoff for immunforsvaret, fordi det bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.

Jod

Er viktig for at du skal ha et normalt stoffskifte. Jodmangel kan føre til endringer i stoffskiftet. 

Frøya inneholder ikke antibiotika

Frøya produseres av norsk laks og er derfor fri for antibiotika. I sjeldne tilfeller hvor en veterinær skriver ut antibiotika til laksen, må laksen først testes og godkjennes av Mattilsynet før fisken igjen kan slaktes og selges. Det sikrer at laksen du kjøper ikke inneholder antibiotika. Mindre enn to prosent av norsk laks har fått antibiotika. Antibiotikaforbruket i lakseproduksjon er redusert med 99 prosent siden 1987. Det er effektive vaksiner og infeksjonsforebyggende tiltak som gjør at norsk oppdrett bruker så lite antibiotika.

Mer fakta om Frøya laks:

Oisann, her manglet det noe.