Søk
Close this search box.

Frøya byggotto-laks

Deilig lakserett med grønnkål og bygg-risotto.

Mid loin

Ingredienser til 2 personer
  • 300 gr Frøya mid-loin 
  • 300 g byggryn 
  • 4 sjalottløk 
  • 2 fedd hvitløk 
  • 5 dl fiskekraft 
  • 3 dl. eplemost (syrlig) 
  • 75 g grønnkål 
  • 1 sitron 
  • 2 dl parmesan 
  • 2 ss smør
Fremgangsmåte
  1. Finkutt løk og hvitløk og fres i gryte med olje et par minutter før du heller i byggryn.
  2. Hell så i eplemosten og la dette koke inn. 
  3. Tilsett fiskekraften og la det koke i 10-15 minutter. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen.
  4. Ta byggottoen av varmen tilsett smør og parmesanost. Sett på lokk og la det hvile i 5 minutter. 
  5. Skjær laksen i porsjonsstykker og salte deretter fisken. Stek fisken på middels varme i 2 minutter på hver side. 
  6. Stek grønnkålen i pannen sammen med fisken det siste minuttet. 
  7. Smak til byggottoen med sitron, salt og pepper. 
Server byggotto med laks og grønnkål.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; hovedrett med rødbete marinert laks

Hovedrett med rødbete-marinert laks

Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme

Se oppskriften
Frøya laksepasta

Frøya laksepasta

Laksepasta med bakte tomater og urter

Se oppskriften