Skip to content
Om Frøya Laks
Produkter
Oppskrifter
Kontakt
Meny
Om Frøya Laks
Produkter
Oppskrifter
Kontakt
Søk
Lukk
Frøya byggotto-laks
Deilig lakserett med grønnkål og bygg-risotto.
Middag
,
Selskap
Mid loin
Ingredienser til 2 personer
300 gr Frøya mid-loin
300 g byggryn
4 sjalottløk
2 fedd hvitløk
5 dl fiskekraft
3 dl. eplemost (syrlig)
75 g grønnkål
1 sitron
2 dl parmesan
2 ss smør
20-40 min
Middels
Selskap
Fremgangsmåte
Finkutt løk og hvitløk og fres i gryte med olje et par minutter før du heller i byggryn.
Hell så i eplemosten og la dette koke inn.
Tilsett fiskekraften og la det koke i 10-15 minutter. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen.
Ta byggottoen av varmen tilsett smør og parmesanost. Sett på lokk og la det hvile i 5 minutter.
Skjær laksen i porsjonsstykker og salte deretter fisken. Stek fisken på middels varme i 2 minutter på hver side.
Stek grønnkålen i pannen sammen med fisken det siste minuttet.
Smak til byggottoen med sitron, salt og pepper.
Server byggotto med laks og grønnkål.
FLERE SMAKSOPPLEVELSER
Frøya laks med hvitløk & parmesan-crust, grønn potetmos & urteolje
Se oppskriften
Urtebakt Frøya laks
Urtebakt Frøya laks med sitrus og avocadosalat
Se oppskriften