Frøya byggotto-laks

Deilig lakserett med grønnkål og bygg-risotto.

Mid loin

Ingredienser til 2 personer
  • 300 gr Frøya mid-loin 
  • 300 g byggryn 
  • 4 sjalottløk 
  • 2 fedd hvitløk 
  • 5 dl fiskekraft 
  • 3 dl. eplemost (syrlig) 
  • 75 g grønnkål 
  • 1 sitron 
  • 2 dl parmesan 
  • 2 ss smør
Fremgangsmåte
  1. Finkutt løk og hvitløk og fres i gryte med olje et par minutter før du heller i byggryn.
  2. Hell så i eplemosten og la dette koke inn. 
  3. Tilsett fiskekraften og la det koke i 10-15 minutter. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen.
  4. Ta byggottoen av varmen tilsett smør og parmesanost. Sett på lokk og la det hvile i 5 minutter. 
  5. Skjær laksen i porsjonsstykker og salte deretter fisken. Stek fisken på middels varme i 2 minutter på hver side. 
  6. Stek grønnkålen i pannen sammen med fisken det siste minuttet. 
  7. Smak til byggottoen med sitron, salt og pepper. 
Server byggotto med laks og grønnkål.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Salat Nicoise

Salat Nicoise med Frøya laks

Se oppskriften

Frøya Laks Tataki

Frøya Laks Tataki med eksotiske frukter og herlig ponzusaus

Se oppskriften