Takk for at du bruker QR koden.

Under har du ett forslag til en deilig sommerlig rett med Frøya back loin samt en ingrediensliste som gjør det enkelt for deg å handle det du trenger. 

Julemeny

Forrett: Laksecarpaccio med appelsin & julekrydder // Hovedrett: Ovnsbakt Frøya laks med rødbetepuré, fennikel & Hässelback poteter

Frøya utvikler stadig nye oppskrifter. Har du lyst å få disse tilsendt direkte, så meld deg på her: 

Ved å sende inn din e-postadresse til oss vil du motta e-post fra Frøya Laks i henhold til Frøyas personvernerklæring.

Mid loin / Back loin

Laksecarpaccio med appelsin & julekrydder 

Dette trenger du til 4 personer:

  • 380 gram Frøya backloin (1 stor pakke)
  • 4 klementiner
  • 1/4 ts stjerneanis-malt
  • 1 ts Akasiehonning 
  • 2 ss Olivenolje 
  • 3 ts revet pepperrot 
  • 1 Granateple (kjernene)
  • 4 ss Pistasjnøtter
  • 1 potte persille
  • 1 vårløk
  • Klype salt 
  • Pepper

Ovnsbakt Frøya laks med rødbetepuré, fennikel & Hässelback poteter

Dette trenger du til 4 personer:

  • 650 gr Frøya midloin (1 stor pakke)
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss Akasiehonning
  • 1 potte timian
  • 1 sitron
  • 1 neve skivede mandler
  • 1 pk sous vide rødbeter
  • 1 liten gul løk
  • 3 fedd hvitløk 
  • 700 g Morene-poteter
  • 2 små fennikel
  • 50 g meierismør
  • 3 ss olivenolje
  • Flaksalt/ pepper

Forrett: Laksecarpaccio med appelsin & julekrydder 

Slik gjør du:

  1. Skrell og skjær klementiner i løvtynne skiver og anrett på et serveringsfat.
  2. Skjær laksefileten tynne skiver og fordel pent sammen med klementinene (se forslag på bildet)

Dressing:

  1. Press saften av én klementin i en bolle.
  2. Rør inn honning, olivenolje, salt, pepperrot og anis.
  3. Hell dressingen over laksen så den får godgjort seg litt før servering.
  4. Dryss over finsnittet vårløk, persille, granateplekjerner og hakkede pistasjnøtter.

Hovedrett: Ovnsbakt Frøya laks med rødbetepuré, fennikel & Hässelback poteter

  1. Grovhakk løk og hvitløk. Del rødbetene i båter.  Ha alt over i en kjele med litt olivenolje og la surre 3- 4 min. 
  2. Hell i ½ liter grønnsakskraft og la koke til rødbetene er møre.
  3. Bruk en stavmikser og bland til en jevn puré. Rør inn creme fraiche, litt sitronsaft og finhakket timian. Smak til med salt og pepper.

Hässelbakte poteter 

  1. Vask og tørk potetene. Skjær de i jevne, tynne skiver, men bare nesten igjennom. Et triks er å legge spisepinner ved siden av poteten, en på hver side.
  2. Legg potetene over i en ildfast form. Pensle potetene med olivenolje, og krydre med salt og kvernet pepper. Ha gjerne urter innimellom.
  3. 3.Legg en smørklatt på hver potet, og stek potetene på 210 grader i omtrent 30 minutter. Potetene er ferdige når de er helt møre, med en sprø og gyllen overflate. Skjær fennikel i fine skiver og stek dette sammen med potetene de siste 5 minuttene.
  4. Dandér rødbetpuré på tallerken. Anrett laksestykkene oppå. Servér med poteter og babyleaf salat.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya Lakseskagen

Frøya Lakseskagen

Frøya lakseskagen på toast

Se oppskriften
Frøya til fest; forret med frøyalaks og ananas

Forrett med frøyalaks og ananas

Laks på skje med ananas og limesukker

Se oppskriften